Publicerat den

Anlita en elfirma i Stockholm

Det kan vara roligt att ta på sig utmaningar när det gäller att fixa, ändra och renovera i bostaden, men en sak som man bör ta på allvar är elinstallationer och allt som har med elektricitet att göra. Detta låter kanske som en självklarhet, men då kan det komma som en överraskning att hela 32% av svenska befolkningen svarar ja på att i något skede ha utfört någon form av en obehörig elinstallation, istället för att anlita en professionell elfirma i Stockholm, eller där man bor. Detta enligt Brandskyddsföreningens sifoundersökning. Kanske är det okunskap som ligger bakom, men faktum är det att det kan ha helt förödande konsekvenser.

Trygg och säker i Stockholm med en pålitlig elfirma

Bor man i Stockholm och vill få sin el dragen på ett säkert och korrekt sätt, lönar det sig att anlita en elfirma, istället för att göra det själv. Kanske tror man sig kunna tillräckligt om el för att själv kunna dra el när man bygger nytt eller renoverar, men det är faktiskt inte lagligt.

De undersökningar som har gjorts kring hur vanligt det är i Sverige att fuska med dragning av el visar på en statistik som för många är väldigt oväntad. Förvånansvärt många, i Stockholm och överallt i Sverige, ignorerar reglerna och struntar i att anlita en elfirma. Både män och kvinnor tillfrågades i undersökningen, för att se huruvida dessa någon gång hade fuskat och dragit elen själva trots att de inte har varit behöriga, och av männen så svarade hela 52% av de tillfrågade individerna att de någon gång hade utfört en obehörig elinstallation (exempelvis att installera ett nytt eluttag). Detta kunde sedan jämföras med 11% av de tillfrågade kvinnorna. Ännu mer förvånande var att 92%av dessa män och kvinnor inte var särskilt oroade, och vissa inte alls oroade över de potentiella konsekvenserna av en obehörig elinstallation.

Konsekvenser av felaktigt installerad el

Det är här det blir så uppenbart varför det är så viktigt att ta hjälp av en elfirma i Stockholm, Göteborg eller på den plats där man befinner sig, då ett elfel kan leda till allvarliga bränder! Man sätter med andra ord både sitt eget liv, samt andras liv, på spel när man drar el själv trots att man är obehörig. Fusk kan även leda till att försäkringen inte gäller, och man kan få höga böter samt hamna i situationer som leder till åtal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *