Publicerat den

Stambyte i en bostadsrättsförening

Alla bostadshus har stammar och rör som leder vatten till alla olika typer av kranar och poster. Dessa rör har en begränsad hållbarhet och behöver bytas efter ett visst antal år. Hur ofta stammarna behöver bytas beror på kvaliteten på dem samt hur länge de har funnits i huset. Äldre stammar brukar man säga har en hållbarhet på cirka 40-50 år.

Byt stammar innan olyckan är framme

Att använda samma stammar i över 50 år är inte att rekommendera. Det är heller inte värt att vänta med att byta dem till att någon av dem börjar läcka. En läcka kan orsaka stora problem i ett bostadshus och att åtgärda skador som läckor orsakar brukar inte vara någon billig historia. Det är med andra ord bättre att satsa på att byta stammarna när deras ”bäst-före-datum” närmar sig än att vänta onödigt länge. Det finns många företag som sysslar med stambyte Stockholm, många har lång erfarenhet av stambyten i Stockholm och är pålitliga och professionella.

Stambyte Stockholm i bostadsrättsförening

Att genomföra ett stambyte är en ganska omfattande historia i en bostadsrättsförening. Medan ett arbete pågår i en lägenhet går det vanligtvis inte att bo i den, vilket betyder att alla boende i huset måste flytta ut från sina lägenheter under tiden stambytet sker. Den största anledningen till att de behöver flytta ut är förstås för att toalett och dusch i de flesta fall inte går att använda. Av denna anledning är det viktigt att ha god framförhållning vad gäller stambyten, alla boende måste hitta någonstans att ta vägen medan arbetet pågår. Man brukar säga att grannarna behöver få minst 3 månader på sig att planera inför perioden då stambytet ska ske.

Ett alternativ till att låta de boende flytta ut är att installera en tillfällig dusch och toalett i närheten av huset. Detta brukar företagen som arbetar med stambyte erbjuda att ordna med när det är dags för jobbet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *