Publicerat den

Sju års olycka

När olyckan är framme är det bra att ha numret till närmsta glasmästare i Stockholm redo. Som tur är finns det många glasmästare i området. På vissa håll finns flera glasmästare på raken, så där kan man känna sig trygg med att alltid få sina glas ordnade. Det sägs ju att det ger sju års olycka att ha sönder en spegel, och jag undrar om samma sak gäller för glas. En spegel består ju till största delen av glas med en slags reflekterande folie bakom. Hursomhelst så känns det alltid viktigt att laga speglar och glas riktigt fort för att inte drabbas av ovanstående vidskepliga olycka.

Något som kan vara extra nervöst när det gäller att hantera glas är akvarium och terrarier. Det är så lätt hänt att det blir en spricka om man ska flytta på akvariet eller terrariet. Om det är uppvärmt så kan det även bli spänningar av värmeskillnaden så att det uppstår sprickor. Detta är kanske inte det allra vanligaste, men det är något som finns i bakhuvudet varje gång man hanterar glaset. Den som har många akvarium hemma ser nog gärna till att ha telefonnumret till glasmästaren i högsta beredskap. Men är olyckan framme kan det redan snabbt vara för sent – ett akvarium innehåller så mycket vatten att det knappast går att stoppa om det väl börjar läcka.

Då är det skönt att ha en glasmästare inom gångavstånd. Det är sällan långt till en glasmästare i Stockholm och om man inte hittar dem där så finns de på nätet https://www.xn--glasmstarestockholm-kwb.eu/ också. I en storstad behövs det alltid många glasmästare, inte minst för att det sker ganska mycket sabotage mot busskurer, bilar och husfasader för att ta några exempel. Det byggs också mycket nytt i Stockholm och även då behövs det glasmästare som kan mäta ut och leverera glas till byggena om de inte beställer glasen från långväga håll, förstås.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *