Publicerat den

Lyckas med lägenhetsrenovering i Stockholm

Är det äntligen dags att ta tag i renoveringen av ditt hem? Att renovera hemma är en nystart för många människor och ett spännande projekt som man ger sig in på med mycket energi. En renovering kan dock vara ett mycket tidskrävande och kostsamt projekt, speciellt om man planerar att göra mycket av arbetet själv. Naturligtvis sparar man in en del pengar på att renovera själv eller tillsammans med familjemedlemmar, men det gäller att man har en del kunskap eller erfarenhet för att jobbet ska bli bra. Bor du i huvudstaden finns det mängder av bra företag som kan hjälpa till med en lägenhetsrenovering Stockholm eller privata hantverkare att anlita. För att du ska komma igång snabbare och enklare med din lägenhetsrenovering har vi satt ihop en lista för vad du behöver tänka lite extra på innan du tar fram slägga och borrmaskin!

Planera

Planeringen är A och O när du ska renovera i hemmet. Ju noggrannare din planering är, desto lägre är risken att du ska behöva göra om eller rätta till misstag i efterhand. På så sätt sparar du inte bara in pengar och energi, utan även en hel del tid.

I planeringen ska du även se till att ha en riktigt bra budget. Räkna in kostnader för material och även kostnader för att eventuellt anlita en hantverkare. Har du inte pengarna sparade på banken kan du behöva finansiera renoveringen med ett renoveringslån. Räkna varje kostnad!

En annan viktig aspekt av planeringen är att fundera över hur länge man planerar att bo i huset eller lägenheten. Planerar du att bo på platsen länge kan det vara roligt att göra hemmet mer personligt. Har du däremot drömmar om att någon gång flytta ut kan det vara bättre att satsa på inredning som design som uppskattas av många. På så sätt blir lägenheten även lättare att sälja.

En sista punkt är att vara ärlig mot sig själv om hur mycket man klarar av. Välj ut de moment som du kan fixa själv och anlita sedan en hantverkare för resterande uppdrag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *