Publicerat den

Energioptimering -rätt energi på rätt plats

Att göra en energioptimering kan i längden spara en hel del pengar, och framförallt energi. I en värld där vi blir allt mer beroende av energislukande saker och miljön blir mer och mer hotad så måste vi börja tänka på att spara energi. Man kan tycka att det är något som mest rör stora fastigheter som fabriker och stora hus, men det finns stora möjligheter även för det enskilda hushållet att spara in på energi.

I Stockholm och andra städer landet runt, finns många företag som kan utföra en energioptimering åt andra företag och verksamheter, men även privatpersoner kan ha nytta av detta. Vem vill inte kunna sänka sin elräkning? Eller som husägare kunna sänka husets årliga driftkostnad?

Tycker du att energioptimering Stockholm låter som en bra grej så är det bara att läsa vidare. Ofta handlar energioptimering om värme, vatten, el, ventilation, kyla och belysning och de installationer som sköter detta åt oss. När installationstekniker eller montörer åker runt hos kunderna upptäcker de många gånger att saker och ting kan vara felinställda, smutsiga eller för gamla och därför drar onödigt mycket el. Då kan man åtgärda problemet genom rätt inställningar, rengöring och renovering eller helt enkelt byta ut det som är för gammalt till nyare och modernare lösningar som är mer energisnåla.

Det kan också handla om att ta tillvara på spillvärme från ett aggregat och använda den till att värma upp något annat, eller till en så enkel sak som att byta fönster eller dörrar i äldre hus. Man kan alltså med ganska enkla medel återvinna värmeöverskott eller skära ner på energitjuvar som gistna fönster och dörrar eller otillräcklig isolering.

Man kan även tänka i ännu mindre skala och se till att de tekniska och elektriska apparaterna i hushållet är urkopplade eller helt avstängda istället för att sättas i viloläge när vi inte använder dem. Att lasta in disken i diskmaskinen på rätt sätt eller att inte köra tvättmaskinen med endast några få plagg ger också en lägre förbrukning av onödig energi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *